top of page

Introduction to Acting for the Camera

The classes will be taught in Swedish!

Kurserna som hålls i Ekeby (Uppsala) hålls i samarbete med Studiefrämjandet. P.g.a. Covid-19-läget håller vi avstånd till varandra och tvättar händerna innan lektionen börjar.

 

Distanskurserna hålls via Skype och passar dig som är i en riskgrupp för Corona, bor i en annan del av landet eller som bara tycker att det är smidigt att kunna delta från ditt eget hem.

Beskrivning av kursen

 

Kursen riktar sig till dig som har tidigare skådespelerierfarenhet, t.ex. från teater, spex, skådespeleriteknik-kurs eller liknande och vill lära dig att jobba med kameran som medium. Allt skådespelande sker framför kameran och du får lära dig att ta dig an en scen från manusanalys till färdig scen. I en liten grupp (max 6 deltagare för kursen i Ekeby och max 8 deltagare för kursen online) får du lära dig att använda kameran som medium. Under intensivkursen i Ekeby kommer ditt arbete att filmas med din egen mobiltelefon för att du ska kunna ta hem och titta på ditt eget material. Distanskursen hålls via Skype och ditt skådespelande kan spelas in via Skype med din web-kamera.

smartphone-407108_1280.webp

Datum och tider

I Ekeby (Uppsala) – Ungdomar (minst 14 år) och vuxna:

Intensivkurs fördelad på två helger. Datum för första kursen: 12/9-13/9, samt 26/9-27/9 kl. 10.00-17.00.

Distanskurs (Skype) – Ungdomar (minst 14 år) och vuxna:

Torsdagar kl. 18.30-20.30, med start 3/9. Totalt 12 tillfällen.

Anmälan och priser

I Ekeby (Uppsala) – Ungdomar (minst 14 år) och vuxna:

2300 kr

Anmälan sker på Studiefrämjandets hemsida.

Distanskurs (Skype) – Ungdomar (minst 14 år) och vuxna

3500 kr (inklusive moms)

För anmälan maila elinhillang@gmail.com med en kort beskrivning av varför du vill gå kursen och vilken tidigare erfarenhet du har av skådespeleri. Ange även ditt telefonnummer för en telefonintervju.

För frågor, maila elinhillang@gmail.com

bottom of page